Tagliatelle med fläskfilé i krämig vitlökssås

Smak av Italien

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Tagliatelle med fläskfilé i krämig vitlökssås

Ingredienser

4 port tagliatelle
400 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul och 1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor

Sås:
200 g färskost med vitlökssmak
1 1/2 dl köttbuljong
Hackad persilja

Gör så här

Ugn: 175 grader.
Bryn fläskfilén i lite matfett gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg filén i en eldfast form och stick in en kött-termometer. Stek köttet mitt i ugnen tills termometern visar 65-70°. Tag ut köttet, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter.

Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i lite matfett några minuter.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och blanda samman den med paprikafräset. Håll det varmt.

Häll köttbuljongen i en kastrull och låt färskosten smälta i buljongen under omrörning. Låt såsen puttra i ytterligare några minuter. Smaka av.
Skär filén i skivor och lägg dem ovanpå den nykokta pastan. Häll över såsen och strö över hackad persilja.
Visningar:
6865
Sparat:
119

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé med v..
av ingsa
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader