Tagliatelle med skaldjur i vin

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 förpackningar Tagliatelle Curry
1 kg färska blåmusslor
1/2 hackad gul lök
1 äpple, skalat och fint,tärnat
2 msk matolja
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk maizena
100 g skalade räkor (ca 300 g med skal)
100 g soltorkade tomater, strimlade
1/2 dl hackad persilja
salt
svartpeppar

Gör så här

Rengör musslorna och se till att de är slutna. Fräs lök och äpple hastigt i oljan utan att det tar färg, tillsätt vin och vatten. När det stormkokar lägger du i musslorna. Koka under lock i 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna med en hålslev. Plocka dem ur skalen, men spara några i skalen för garnering. Häll grädden i buljongen och koka ihop under 5 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Lägg i musslor, räkor, soltorkade tomater och persilja. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt Tagliatelle Curry.
Visningar:
1045
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader
Extra god pizza..
av grill
över 2 månader