Tallrik med regnbågslax

Om du gillar rökt fisk måste du helt enkelt prova den här rätten. Avnjut den som den är med ett glas öl eller som en festlig förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 små rökta regnbågslaxar
1 liten gurka
1 tomat
½ knippe dill
1 msk rapsolja
2 tsk färskpressad citronsaft
Salt
Vitpeppar
2 msk crème fraiche
1-2 droppar tabasco
1 dl mellangrädde, vispbar
1/4 syrligt äpple
2 tsk riven pepparrot
1 msk lingonsylt
1 tsk apelsinmarmelad

Att garnera med:
Dillvippor
Äppelskivor

Gör så här

Filea, bena ur och ta av skinnet på laxen. Skär två av filéerna lite snett. Lägg åt sidan tills vidare.

Skär en av filéerna i små bitar. Skölj gurka och tomat och skär i små tärningar. Skölj dillen och torka den med hushållspapper. Hacka dillvipporna fint. Rör samman olja och citronsaft. Blanda allt. Smaka av med salt och peppar. Fördela på fyra tallrikar.

Mosa den sista filén grovt och blanda den med crème fraiche. Smaka av med salt och tabasco. Lägg även detta i en klick på varje tallrik.

Vispa grädden. Skala äppelbiten och riv den fint på ett rivjärn. Blanda hälften av grädden med den rivna pepparroten och äpplet. Resten av grädden ska blandas med lingonsylten och apelsinmarmeladen. Smaka av med peppar. Lägg upp gräddvarianterna på tallrikarna. Lägg till sist på de stora forellbitarna. Garnera med dill och tunt skivat äpple.
Visningar:
1614
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Regnbågslax recept
Regnbågslax i ö..
av Queenie
över 2 månader
Provencalsk reg
över 2 månader
Citron och timj
av popik
över 2 månader
Lax med mögelos
av Bergum
över 2 månader
Kedgeree
av Fin
över 2 månader
Svampgratinerad
över 2 månader