Tandoorikyckling med färsk mangosalsa

Hittade detta recept i matmagasinet som jag prenumererar på.
Vi grillade i ugn pga dåligt väder.
Gjorde inte spett utan la dem bara rakt ner i en ugnsform.
Väldigt enkelt,gott och uppskattat! ;)

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Tandoorikyckling med färsk mangosalsa

Ingredienser

500 g kycklinglårfiléer
2 msk tandooripasta
1 mango
2-3 msk sweet chilisås
1 kruka färsk korainder
1 krm salt

TILLBEHÖR
kokt ris

Gör så här

1. Tänd grillen eller sätt ugnen på 225 grader. koka riset.
putsa lårfilérna. lägg dem i en plastpåse och blanda ner tandooripastan, se till att allt blandas väl.
2. skär mangon vid kärnan i två halvor. skiva halvorna och skär bort skalet.
skär mangoköttet i små tärningar.
hacka 1/2 kruka koriander grovt. blanda mangotärningarna med sweet chilisås och koriander.
3. trä upp kycklinglåren 2 och 2 på mindre spett för hanterbarhetens skull.
grilla kycklingen 10-15 min eller stek i ugn 250 grader, ca 10 min.
4. kontrollera att kycklingen är färdig, ca 70 innertemperatur.
lårköttet kan gärna ligga en stund på grillen eller i ugnen.
det håller sig saftigt och blir inte torrt på samma sätt som bröstkött.
servera med ris, salsa och korianderblad.
Visningar:
4715
Sparat:
24
Tandoorikycklin..
över 2 månader
Grillad hamburg..
över 2 månader
Tandoorikycklin
över 2 månader
Tandoorikycklin
av krisse
över 2 månader
Tandoorikycklin
över 2 månader
Low carb wrap m
över 2 månader