Tartar på lax och gambasräkor med wasabisås

Betyg (0 röster)

Ingredienser

200 g finhackad laxfilé
100 g finhackade Gambasräkor
2 tsk riven färsk ingefära
3 st Noriblad
salladslök
Salt
nymalen vitpeppar från kvarn,
Wasabisås:
1 dl soya Kikkoman
1 msk ättika
2 msk vatten
1 tsk wasabi
Garnering:
salladslök
1 dl avrunnen löjrom
1 msk finskuren "dill" från färsk fänkål (det på toppen av fänkålen, som ser ut som dill)

Gör så här

Finhacka lax och räkor och blanda samman med 3 tsk salt. Tillsätt den rivna ingefäran och vitpeppar och blanda allt väl. Bred ut ett halvcentimeter tjockt lager av tartaren på ett av Noribladen och lägg på en strimma av salladslök och rulla ihop allt med hjälp av gladpack. Låt rullarna ligga en stund i kylen. Skär upp lagom stora bitar av rullarna och garnera med lite löjrom och tunna skivor salladslök på toppen. Ställ rullarna på trevliga små fat och servera med wasabisåsen vid sidan av.
Visningar:
2542
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Tartar recept
Gravad laxtarta..
av ros
över 2 månader
Gambasräkor på ..
av tina62
över 2 månader
Smulans munsbit..
över 2 månader
Knäckig kokos-p
över 2 månader
Dajm-banana-spl
av LaJefa
över 2 månader