Tekaka med kardemumma

Som alltid när man bakar med kanel eller kardemumma sprids en hemtrevlig doft.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma
150 g smör
2 dl filmjölk
1 ägg

Garnering:
3 msk pärlsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i en matberedare eller för hand.

Skär matfettet i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen. Vispa samman filmjölk och ägg. Rör sedan snabbt ihop hela smeten.

Smöra och bröa en kransform. Häll i smeten och strö över pärlsocker.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Låt kakan vara kvar en stund i formen innan den stjälps upp.

Kakan kan serveras som den är eller med en klick grädde och lite bär.
Visningar:
1485
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Tekaka recept
Pitekakan
över 2 månader
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader