Tekakor

Kanske inte världens nyttigaste bröd men dom är supergoda.

Betyg (2 röster)
Antal personer
40-45 st
Tekakor

Ingredienser

1 Liter mjölk
5 dl Havregryn
4 pkt Jäst
2 dl socker
Ca 2 kg Vetemjöl
300 gram Margarin
½ tsk Salt

Gör så här

- Koka upp mjölken, häll i gryn & margarin (det smälter i mjölken) låt svalna till 37 grader

- Smula ner jästen i en bunke & häll på sockret, rör om vartefter jästen löses upp

- Slå på mjölkblandningen & tillsätt salt

- Tillsätt mjöl & arbeta ihop till en smidig deg

- Arbeta ut direkt (jag kavlar ut som vanlig bulldeg & använder ett mellanstort runt pepparkaksmått)

- Jäs på plåt till dubbel storlek

- Grädda mitt i ugnen, 225 grader ca 8 minuter

- Pensla med kallt kaffe (blir gott) eller kallt vatten direkt när dom är varma.

- Låt kallna under bakduk


Lycka till!
Visningar:
3578
Sparat:
135

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
LCHF scones/tek
av bikbok
över 2 månader