Tekakor

Jättegoda tekakor till förmiddasfikat!

Betyg (1 röst)
Antal personer
40 st bröd

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten, ljummet
1,5 tsk salt
3 msk sirap
1 msk brödkryddor (finns i påse)
4 dl Fyra sädesslag (blandning av vete, korn, råg och havre)
3 dl havregryn
ca 7 dl vetemjöl (gärna special)

Pensling:
uppvispat ägg
ev sesamfrön eller vallmofrön

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader
Smula jästen i bunken. Rör ut den i litet av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, brödkryddor, Fyra sädesslag, havregryn och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Tillsätt mer mjöl om så behövs. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 45 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den lätt. Dela den i två delar och rulla ut till längder. Dela längderna i 20 bitar vardera och forma små tekakor. Låt jäsa i 45 minuter. Nagga och pensla med uppvispat ägg, strö sesamfrö eller vallmofrö över och grädda i 8-10 minuter eller tills bröden har fått fin färg.
Visningar:
2036
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader
LCHF scones/tek
av bikbok
över 2 månader