Tekakor

grova tekakor,

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 35-50 s

Ingredienser

Dag 1 :
1 liter kokande vatten
2 dl rågkross
2 dl vetekross
8 dl extra grovt rågmjöl

Dag 2 :
50 g margarin
5 dl mjölk
100 g jäst
3 tsk salt
2 msk bödkryddor ex anis eller fänkål
1 dl sirap
1.5 – 1,8 liter matbrödsmjöl av vete

Gör så här

Dag 1:
Häll kokande vatten över rågkross och vetekross samt rågmjöl. Rör ihop till en jämn smet och låt den stå övertäckt till nästa dag.

Dag 2:
Smält smör häll i mjölken låt det bli fingervarmt Häll blandningen i den skållande degen tillsammans med jästen som röres ut i lite mjölk. Tillsätt salt sirap och brödkryddorna blanda allt. Arbeta sedan in vetemjöl till en ganska fast deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa 30-40 min till dubbel storlek. Tag upp degen på bakbordet knåda den och dela degen i 4 delar. Kavla ut degen ca 1 cm till tekakor.
Nagga låt jäsa 30 minuter
Grädda i 225 – 250 grader ca 8 minuter
Pensla med en blandning av vatten och smör
Visningar:
2496
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader
Evas rågkakor..
av sommar
över 2 månader