Tekakor med havregryn

Gott och nyttigt!

Betyg (2 röster)
Antal personer
15-20 st
Tekakor med havregryn

Ingredienser

1/2 l vatten
2 1/2 dl havregryn
50 g margarin
50 g jäst
2 msk socker
1 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Gör så här

Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå på det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.

Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt.
Blanda väl och tillsätt det mesta av mjölet. Bearbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 min, eller baka ut den direkt utan jäsning.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär i bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 min.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 6 min.
Visningar:
9911
Sparat:
62

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
Evas rågkakor..
av sommar
över 2 månader