Tekakor med havregryn

Havregrynen ska svälla i mjölken några timmar, gärna över natten.

Betyg (1 röst)
Antal personer
Ca 40 st

Ingredienser

1 l mjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
75 g jäst
1/2 dl vatten
1/2 dl ljus brödsirap
1 tsk salt
Ca 20 dl vetemjöl special

Gör så här

Låt havregrynen svälla i mjölken i några timmar, gärna över natten.
Smält sen margarinet och rör ner i havregrynen.
Smula jästen i en liten skål och häll i fingervarmt vatten.
Rör tills det löser sig.Rör ner i grynblandningen.
Arbeta in salt,sirap och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig.
Låt jäsa ca 20 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den på nytt.
Kavla ut degen och ta ut rundlar,ca 10 cm i diameter.
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa ytterligare i ca 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg i 225 grader.
Visningar:
1601
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Tekakor recept
Chris Tekakor
av SDMaya
över 2 månader
Havre-tekakor
över 2 månader
Havregryns teka
över 2 månader
Saftiga tekakor
av babbs
över 2 månader
Havretekakor
av ros
över 2 månader
Evas rågkakor..
av sommar
över 2 månader