Teriyakikyckling

Kyckling på japanska. En bra rätt om man på ett enkelt sätt vill imponera på sina vänner.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 små kycklingfiléer (400 g)
1 msk olja
salt
peppar

Sås:
1 dl strösocker
1 dl japansk soja
1 ½ dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk riven ingefära

Stekta grönsaker:
1 röd paprika
1 purjolök
150 g vardera av gröna bönor och minimajs
1 msk olja
salt
peppar
sesamfrö

200 g nudlar

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i olja så att de får färg. Salta och peppra. Blanda socker, soja, vatten, vitlök och ingefära i en kastrull och låt koka någon minut. Tillsätt kycklingen att koka i 10 minuter. Ta upp köttet och skiva det. Finstrimla paprika och purjolök. Woka grönsakerna snabbt i olja, salta, peppra, strö på sesamfrö. Servera med nudlar.
Visningar:
2717
Sparat:
33
Teriyakikycklin..
över 2 månader
Teriyakikycklin
över 2 månader
Teriyakikycklin
av Aria
över 2 månader
Teriyakikycklin..
av Queenie
över 2 månader
Teriyakikycklin
av enAnnan
över 2 månader
Teriyakikycklin
av Angie87
över 2 månader