Teriyakikyckling med purjo och paprika

Teriyakisås gillar jag verkligen! Blir liksom lite "kola-seg".
Grönsakswoken till kycklingen passar utmärkt.
Det är inte nödvändigt att trä filéerna på spett, du kan steka bitarna som dom är också.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Teriyakikyckling med purjo och paprika

Ingredienser

4 st kycklingfiléer
Salt
Svartpeppar
Rapsolja (för stekning)
Drygt 0,5 dl teriyaki sauce
Sesamfrön

Grönsakswok:
1 st purjolök
1 st paprika , röd
Flingsalt
Svartpeppar

Tillbehör:
Ris , jasmine
Teriyaki sauce

Gör så här

Skär kycklingfileérna på längden i 3 delar. Trä på oljade spett. Krydda med salt och peppar.
Stek dem i oljad panna ca. 3 minuter på varje sida.

Häll över teriyakisåsen och låt koka ihop ca 2 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.

Woka bitar av purjo och paprika i en annan panna i lite olja. Strö flingsalt och mal svartpeppar över.

Strö sesamfrön över spetten och servera med jasminris och teriyakisås.
Visningar:
7879
Sparat:
197

LIKNANDE RECEPT

Teriyakikycklin
över 2 månader
Teriyakikycklin
av Aria
över 2 månader
Teriyakikycklin
av eliine
över 2 månader
Teriyakikycklin..
av Queenie
över 2 månader
Teriyakikycklin
av enAnnan
över 2 månader
Teriyakikycklin
av Angie87
över 2 månader