Thaikyckling från grillen

Thaikryddning ger de marinerade kycklingdelarna en pikant och härlig smak som passar perfekt till grillfesten.

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

4-6 kycklingbröst ā 125 g
6 kycklingklubbor utan skinn och lårfilé, ca 900 g
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
3 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk färsk, finhackad ingefära
1 liten röd chilifrukt, utkärnad och tunt skivad
2 tsk farinsocker
1 tsk malen koriander
2 tsk hackade koriandernötter
4 tsk hackat citrongräs
Saften av 4 limefrukter
4 tsk jordnötsolja
4 tsk smält smör eller margarin
Olja till grillningen

Gör så här

Gnid in kycklingbröst- och lår med salt och citronpeppar. Stick små hål i köttet med en gaffel eller en köttsticka. Blanda resten av ingredienserna i en stor skål. Tillsätt kycklingen, vänd och gnid in den väl med marinaden. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylskåp i minst 3 timmar.

Förbered utegrillen eller sätt ugnens grill på hög värme.

Klä ett grillgaller eller en plåt med aluminiumfolie och smörj foliet med olja. Lägg på kycklingen och grilla 10 cm från värmen i 5 minuter på varje sida. Sätt ner grillen eller flytta kycklingen ytterligare 5 cm från värmen. Grilla kycklingbrösten ytterligare 15 minuter. Pensla kycklingen kontinuerligt med den överblivna marinaden tills den är färdig.

Dela ev kycklingbrösten på mitten. Lägg upp all kyckling på ett stort serveringsfat.
Visningar:
1846
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Thaikyckling recept
Babsans thaikyc..
av evaldo
över 2 månader
Maddes Thaikyck
av Tiadina
över 2 månader
Thaikyckling
av Drygin
över 2 månader
Knaprig thaikyc
över 2 månader
Thaikyckling me
över 2 månader
Thaikyckling a´
av Fiona
över 2 månader