Thailändsk currykyckling

"Sväng ihop" denna speciella gryta när du känner för att bjuda din familj eller dina vänner på något exotiskt och gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 gul lök
4 zucchini
1 msk rapsolja
1 - 2 msk grön currypasta
2 ½ dl kycklingbuljong eller vatten

Papayasalsa:
½ fast papaya
1 röd lök
1 msk färskpressad lime- eller citronsaft
2 msk färsk, hackad koriander
Kajennpeppar

Gör så här

Skär kycklingen i långa, 1 cm breda strimlor. Skala löken och hacka den grovt. Skölj zucchinin och skär dem i munsstora bitar.

Hetta upp oljan i en teflonbelagd wok- eller stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn den kraftigt i 4-5 minuter tills den är brynt runt om.

Tillsätt löken och currypastan och fräs 2-3 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt buljongen och täck över med lock. Sjud upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills kycklingen nästan är färdig. Tillsätt zucchinin och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.

Förbered salsan under tiden. Skala papayan och ta bort kärnorna. Skär papayan i 1x1 cm stora tärningar. Skala och hacka den röda löken fint.

Blanda papaya, lök, färskpressad limesaft och koriander. Smaka av med kajennpeppar. Servera salsan till grytan.
Visningar:
959
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Currykyckling recept
Currykyckling L..
av bikbok
över 2 månader
Currykyckling i
över 2 månader
Somrig currykyc..
över 2 månader
Currykycklinggr
över 2 månader
Lättgjord curry
av Gillsan
över 2 månader
Smalmat indisk
över 2 månader