Thailändsk currylax

Denna rätt med lax smakar mycket bra och är enkel att göra. Passar som bjudmat.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 personer
Thailändsk currylax

Ingredienser

600 g laxfilé skuren i bitar á mca 150 g
1 påse wokgrönsaker, 500 g
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk röd currypasta
2 msk fisk och vinfond
saften av 1 lime
1 msk brun farin
Salt

Gör så här

Lägg de djupfrysta grönsakerna i botten på en lätt smord ugnssäker form.
Lägg laxbitarna ovanpå.
Pressa ur saften ur limen.
Blanda kokosmjölk med currypasta, fond, farinsocker och limesaft.
Smaka av.
Häll blandningen över grönsaker och fisk.
Strö lite salt öv er fisken.
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader, ca 20-25 minuter.
Servera med ris och sallad.
Visningar:
6573
Sparat:
228

LIKNANDE RECEPT

Röd currylax me
över 2 månader
Thailändsk curr
över 2 månader
Röd currylax me
av styvan
över 2 månader
Currylax i ugn
över 2 månader
Het currylax i
av annsiii
över 2 månader
Röd currylax me
över 2 månader