Thailändsk gryta

Det thailändska köket är rikt på väldoftande kryddor och starka såser. Här är det soja, HP-sauce, fish saue och kanel som ger spännande och överraskande smaktillskott i en läcker gryta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 1/4 kg fläskkarré med ben i bitar
1 msk smör eller margarin
2 gula lökar
3 dl vatten
2 msk thailändsk eller kinesisk soja
4 msk HP-sauce
1 tsk salt
1 msk fish sauce
2 tsk kanel
1½ tsk potatismjöl
1 dl strimlad purjolök

Gör så här

Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i köttbitarna och låt dem få kraftigt brun färg runt om. Lägg över köttet i en stor gryta.

Skala löken och hacka den grovt. Lägg löken i grytan och tillsätt vatten, soja, HP-sauce, salt, fish sauce och kanel.

Låt köttet sjuda under lock ca 1 timma eller tills det är mört. Smaka av och krydda ev mer.

Rör ut potatismjölet med lika mängd vatten. Häll redningen i grytan. Rör om och låt såsen sjuda några sekunder så att den tjocknar. Strö över strimlad purjolök och servera grytan rykande varm.

Servera med kokt ris.
Visningar:
2047
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader