Thailändska tigerräkor

Som borta fast hemma.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

400 g råa tigerräkor (scampi)
1 burk bambuskott
1 grön paprika
1 röd lök
2 röda chili (urkärnad och finhackad)
ca 3 cm färsk ingefära (skalad och finhackad)
4 vitlöksklyftor (finhackade)
1 lime
1 - 2 msk thailänds fisksås
1 msk socker (gärna farin)

Smör och olja till stekning

Gör så här

Skiva rödlöken och skär paprikan i bitar. Stek dem i lite olja i en teflompanna /wok med lite av vitlöken tills de mjuknat något. Häll over på ett fat.

Sänk eventuellt värmen på plattan något, lägg i en rejäl smörklick och lite olja. Fräs resterande vitlök, chili och ingefära i någon minut utan att det bränns. Lägg i räkorna och fräs tills de blivit helt rosa. Strö över sockret och pressa över limejuicen.

Tillsätt bambuskott, paprikan och löken. Smaka av med fisksås tills rätten är lagom salt. stek allt i 4-5 minuter eller tills det är genomvarmt.

Servera med ris och extra fisksås till den som önskar.
Visningar:
7688
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Strimlad biff m
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Stekt strimlad
över 2 månader
Kinesiska rulla..
av maxxess
över 2 månader
Hemgjord kyckli..
av maxxess
över 2 månader