Thailändska tunna omeletter med fläsk

Thailändska, tunna omeletter fyllda med fläsk, grönsaker och spännande kryddor. Något för dig som tycker det är roligt att stå vid spisen och gärna lägger ner tid på det!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 ägg
5 msk vatten
2 - 3 msk matolja
Smör eller margarin till fatet
Strimlad röd och grön paprika till garnering

Fyllning:
1 gul lök
200 g bogfläsk utan svål
1 pkt wokgrönsaker, gärna frysta
1 msk fish sauce
1 - 2 tsk currypasta
2 tsk strösocker
2 msk ketchup

Gör så här

Vispa samman ägg och vatten med en gaffel så att de långa äggvitetrådarna bryts av. "Lyft" i smeten så går det fortast.

Stek 8-12 tunna omeletter i en liten stekpanna. Häll i ca ½ tsk matolja till varje omelett och låt smeten stelna över svag värme utan att få någon nämnvärd färg. Lägg omeletterna bredvid varandra på smörpapper.

Skala och hacka löken mycket fint. Skär fläsket i bitar och kör dem i matberedare till en grov färs. Tina wokgrönsakerna och hacka dem grovt.

Värm resten av matoljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i löken och låt fräsa någon minut, tillsätt kött och fräs ytterligare en minut. Rör om ofta.

Tillsätt wokgrönsakerna och fortsätt att fräsa 1-2 minuter. Smaksätt med fish sauce, currypasta, socker och ketchup.

Fördela fyllningen på de tunna omeletterna, vik in kanterna och rulla ihop till dolmar. Smörj ett ugnssäkert fat och lägg dolmarna med skarven nedåt på fatet. Täck med aluminiumfolie och värm i 175 grader, 15 minuter. Garnera med strimlad paprika.

Servera med kokt ris.
Visningar:
1470
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Omeletter recept
Ostomeletter me..
av ros
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader
Ugnsomelett med
över 2 månader
Keso omelett
av Disen
över 2 månader
Vår-GI-rullar
över 2 månader