Thailänsk kycklingsoppa

Äts ofta till frukost i Thailand men är jättegod även som lunch/middag. Man kan som sagt tillsätta finstrimlad morot eller vad annan grönsak man gillar och den blir matig och god.

Betyg (1 röst)
Antal personer
2-4

Ingredienser

1 dl jasminris
2 - 3 st finhackade vitlöksklyftor
liten bit finhackad ingefära
3-4 liter vatten
2 hönsbuljong tärningar
2 st kycklingfilé skurna i bitar eller 400 gram kycklingfärs
5 matskedar nam pla, Thailänsk fisksås
4 matskedar maggi soya, Thailändsk god aromatisk soya
Vitpeppar
Torr finhackad chili (efter styrka)
10 cm finhackad purjolök
1 citron/lime
Koriander, färsk
Övriga grönsaker t.e.x morötter eller vad man gillar att ha i soppan.

Gör så här

Bryn finhackad vitlök någon minut innan du har i vattnet ,riset ,lägg i den brynta kycklingen sista 20 minuterna, Låt koka tills riset är helt sönderkokt ca 50 minuter,smaka av. Ha i purjolöken och e.v andra grönsaker sista20 minuterna. Smaka av och servera med lite pressad citron och koriander (om man gillar).
.
Visningar:
2502
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Kycklingsoppa recept
Krämig kyckling..
över 2 månader
Kycklingsoppa m
av leek70
över 2 månader
Asiatisk het ky
över 2 månader
Kryddig kycklin
över 2 månader
Kycklingsoppa m
över 2 månader
Kyckling- och t
över 2 månader