Thailax

Kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära ger den rätta thaismaken. Använder du färsk, riven ingefära blir rätten ännu lite hetare och mer smakrik. Servera gärna rätten med limeklyftor, ris och eventuellt lite svalkande matyoughurt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g skinn- och benfri laxfilé
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
Smör- och rapsolja
1 hönsbuljongtärning
2 ½ dl kokosmjölk
½ dl sweet chilisås
2 tsk mald ingefära

Gör så här

Skär laxen i strimlor.

Kärna ut och strimmla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Stek laxen i smör- och rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Ta upp laxen.

Stek paprikan hastigt och tillsätt vitlök, smulad buljongtärning, kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära. Låt allt kopa ihop i en minut. Lägg i laxen och servera.
Visningar:
1115
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Thailax recept
Thailax med cas..
av lennali
över 2 månader
Thailax
av styvan
över 2 månader
Snabb Thailax m
över 2 månader
Thailax i kokos
av chda02
över 2 månader
Lättaste thaila
av lilas
över 2 månader
Thailax
av tittan
över 2 månader