Thailax

Kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära ger rätta thaismaken. Färsk, riven ingefära gör det ännu mer rätt.

Betyg (21 röster)
Antal personer
4 st
Thailax

Ingredienser

400 g skinn- och benfri laxfilè
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
smör-&rapsolja
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl sweet chilisås
2 tsk mald ingefära

Gör så här

Skär laxen i strimlor.

Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken.

Stek laxen i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Ta upp laxen.

Stek paprikan hastigt och tillsätt vitlök, smulad buljongtärning, kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära.

Låt allt koka ihop 1/2 min. Lägg i laxen.

Servera med limeklyftor och ris.
Visningar:
9843
Sparat:
650

LIKNANDE RECEPT

Thailax recept
Thailax med cas..
av lennali
över 2 månader
Snabb Thailax m
över 2 månader
Thailax i kokos
av chda02
över 2 månader
Thailax..
av Queenie
över 2 månader
Lättaste thaila
av lilas
över 2 månader
Thailax
av tittan
över 2 månader