Thairäkor med aramealger

Vart bjuden på nåt som lät skumt men var jättegott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 400 g scampi
2 msk riven vitlök
2 msk riven färsk ingefära
1 finhackad röd chili
1/2 dl rapsolja
2 nävar torkade aramealger
1 knippe salladslök
1 st citrongräs
2 bok choy-huvuden eller 1 huvud
spetskål
2 dl fiskbuljong
2 tsk fisksås
1/2 dl tamarisoja eller ljus soja
En kruka färsk koriander

Gör så här

Gör så här:
1. Blanda riven vitlök, riven ingefära,
hackad chili och rapsolja.
2. Tillsätt scampi och marinera i
15 minuter.
3. Lägg aramealger i en skål
med vatten i ca 15 minuter.
4. Strimla salladslök smått. Skär
citrongräs i stora bitar. Skär bok
choy eller spetskål i stora bitar.
5. Hetta upp en wok eller en
stor stekpanna. Lägg i scampi
med marinaden, salladslök och
citrongräs. Stek i några minuter.
6. Tillsätt fiskbuljong, fisksås, tamari
och låt koka i 2–3 minuter.
7. Lyft upp algerna från vattnet
och lägg i stekpannan och låt
koka i ytterligare några minuter.
8. Lägg i bok choy precis innan
Visningar:
1382
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Thairäkor recept
Wraps med thair..
över 2 månader
Thairäkor..
av Mia
över 2 månader
Fullkornspasta
över 2 månader