Tigerkaka special

Tigerkaka special

Betyg (0 röster)
Tigerkaka special

Ingredienser

1 apelsin
150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 dl (ca 30 g) malen mandel
1 tsk bakpulver
3 msk kakao + 1 msk vatten

Garnering:
150 g mörk blockchoklad
50 g smör eller margarin
5-6 kumquats
1 dl socker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1 ½ liter. Borsta apelsinen och riv av skalet.

Rör rumsvarmt fett och socker ljust och poröst, gärna i matberedare. Rör ner ett ägg i taget.

Tillsätt rivet apelsinskal, vatten och mjölet blandat med mandel och bakpulver. Häll hälften av smeten i en annan skål och rör ner kakao och vatten. Varva ljus och mörk smet i bakformen. Dra en provnål genom smeten så att den blir marmorerad.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på galler och får kallna.

Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med fettet i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Häll chokladen över kakan så att den täcks. Låt stelna på svalt ställe.

Borsta och skiva kumquatfrukterna. Mät upp sockret i en kastrull. Pressa apelsinen och späd saften med vatten om det behövs så att det blir 1 dl. Häll det i kastrullen. Värm upp tills sockret smält. Lägg i kumquatskivorna och sjud dem ca 5 minuter. Ta upp dem och låt dem kallna. Garnera kakan med frukten.
Visningar:
3126
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Tigerkaka recept
Kladdig Tigerka..
över 2 månader
Långpannetiger
av Liliane
över 2 månader
Cake Pops
över 2 månader
Tigerkaka
av ida85
över 2 månader
Tigerkaka
av look
över 2 månader
Tigerkaka med m
över 2 månader