Tigerräkor med taboulleh och sötsursås

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

25 tigerräkor
4 st träspett
matolja
salt
Taboulleh:
4 dl bulgurvete eller couscous
1 gul paprika, skalad och tärnad
1 röd paprika, skalad och tärnad
4 tomater, skalade, urkärnade och tärnade
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 limefrukter, saften
4 msk olivolja
1 knippe hackad bladpersilja
1 knippe hackad mynta
salt
peppar
Sås:
4 dl sweet chili-sås
4 msk limejuice, färskpressad
2 msk hackad mynta

Gör så här

Tillaga bulgurvetet eller couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sedan ner resterande taboullehingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen, helst över natten. Blanda ingredienserna till såsen. Skala räkorna och trä dem på spett. Marinera räkorna i hälften av såsen i minst 1 timme (använd en långsmal brödform så får hela spetten plats). Stek räkorna hastigt på båda sidor i olja i en het panna. Strö över lite salt. Servera spetten genast med taboulleh och resten av lime- och sweet chili-såsen.
Visningar:
2468
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.