Tinas köttbullar med vitkål

Recept av Mat-Tina

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Tinas köttbullar med vitkål

Ingredienser

400 g blandfärs
3 skiva(or) bröd, färskt
1 ½ dl mjölk
1 ägg
100 g ansjovis
½ purjolök, finhackad
2 msk skånsk senap
Salt
Peppar

Stuvad vitkål:
½ vitkålshuvud
1 msk mjöl
3 dl mjölk
2 msk messmör
1 schalottenlökar, finhackad
1 dl persilja, grovhackad
Salt
Peppar

Gör så här

Färs:
Blanda ägget och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt. Hacka ansjovisen i små bitar. Blanda färsen med brödet, ansjovisen, purjolöken och senapen. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter.

Blöt händerna och forma färsen till köttbullar. Stek köttbullarna i smör och olja i ca 10 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.

Vitkål:
Skär kålen fint och bryn den i lite olja och smör i en kastrull. Pudra över mjölet och häll på mjölken och messmöret. Låt blandningen koka i ca 10 minuter till dess att kålen är mör.

Smaksätt med salt och peppar och blanda i schalottenlöken och den grovhackade persiljan. Lägg ner köttbullarna i vitkålen före servering.
Visningar:
9026
Sparat:
87

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader