Tiramisuglasstårta

Tiramisuglasstårta

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10
Tiramisuglasstårta

Ingredienser

½ liter chokladglass
½ liter vaniljglass
10-12 savoiardikex
1 dl starkt kaffe, kallt
2 msk kakao - eller kaffelikör, konjak eller
pressad apelsin

Garnering:
Kakao

Gör så här

Tag fram glassen så att den mjuknar lite. Bred ut chokladglassen i botten på en rund bakform (ca 22 cm i diameter), gärna med löstagbar botten. Doppa båda sidor av kexen i kaffet blandat med någon smaksättning. Lägg kexen på glassen i formen. Bred vaniljglassen överst. Täck och ställ i frysen tills glassen hårdnat igen, 2-3 timmar.

Låt stå framme ca 10 minuter före serveringen. Sikta kakao över och skär i bitar
Visningar:
2351
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Tiramisuglasstå
över 2 månader