Tiramisuglasstårta

Denna läckra desserttårta förvaras i frys till en halvtimme före servering, Lägg då upp den på ett vackert fat. Sikta över kakao. Servera med färsk frukt efter säsong.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar
Tiramisuglasstårta

Ingredienser

2 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 ½ dl kesella
Skal av 1 citron
Skal 1 apelsin
1 dl starkt kaffe
2 msk kakaolikör kaffelikör eller konjak
100 g avlånga italienska kex, t ex savoiardi
1 msk kakao
Rund form 24 cm ø med löstagbar kant

Gör så här

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner Kesella, äggsmet, citronskal och apelsinskal. Häll hälften av smeten i formen.

Blanda kaffe och likör. Doppa kexen på båda sidor i kaffeblandningen och lägg dem tätt i smeten. Häll på resten av smeten, låt stå i frysen minst 4 timmar.
Visningar:
2626
Sparat:
81

LIKNANDE RECEPT

Tiramisuglasstå
över 2 månader