Tiramisutårta

Den är superlätt att göra och kan ligga klar i frysen långt i förväg. Har du bråttom kan du bara låta den ligga i frysen en timme. Den ska vara riktigt kall men nästan helt tinad vid serveringen.

Betyg (2 röster)
Antal personer
10 bitar
Tiramisutårta

Ingredienser

Botten:
1 gelatinblad
1/2 dl hett starkt kaffe
2 msk konjak
1 färdig tårtbotten, ca 24 cm

Fyllning:
2 äggulor
1 dl strösocker
1 burk macarponeost, 250 g
2 1/2 dl mellangrädde

Garnering:
2 tsk kakao
2 tsk florsocker

Gör så här

Botten: Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Ta upp det och låt det smälta i det heta kaffet. Tillsätt konjak.

Lägg tårtbottnen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skeda kaffeblandningen jämnt över den.

Vispa äggulor, socker och mascarpone tills sockret löser sig. Vispa grädden och vänd ner den. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med folie och frys in. Ta ut tårtan ca 1 timme före servering. Lossa och lägg upp den medan den är fryst. Pudra över florsocker blandat med kakao.
Visningar:
6324
Sparat:
119

LIKNANDE RECEPT

Tiramisutårta recept
Lättgjord tiram..
av grill
över 2 månader
Tiramisutårta
över 2 månader
Fryst Tiramisút
över 2 månader
Tiramisutårta
över 2 månader