Tjäderbröst fyllda med lax, murkelsås

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-3

Ingredienser

tjäder
2 st tjäderbröst 600-800 gr
120 gr gravad lax i skivor
8 st enbär,finhackade
2 msk matolja
1 msk margarin
salt
peppar

Murkelsås
200 gr konserverade murklor
1 liten schalottenlök
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
4-5 dl grädde
1 msk gelé
salt
peppar

Gör så här

GÖR SÅ HÄR:
Ta ur brösten från fågelskrovet, befria dem från ev skinn. Gör en ficka i sidan på den tjocka delen av bröstet med en vass kniv. Skär laxen i skivor och fyll fickan med lax och enbär tillslut med tandpetare.

Bryn bröstet på hög värme i en järngryta i olja och margarin, bräsera brösten färdigt i en gryta på spisen eller i ugn.

Sås: Hacka de urkramade murklorna och finhacka löken. Tillsätt margarin i grytan. Bryn murklor och lök på hög värme, sänk sedan värmen och pudra över mjölet, sautera. Slå på av den uppkokta grädden, lite i taget koka till en lagom tjock sås.

Smaksätt med gelé, salt och peppar.
Visningar:
3213
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Tjäderbröst recept
Smördegsinbakad..
av Cayene
över 2 månader
FÄRSK PASTA MED..
över 2 månader