Tjädergryta

Ett bra sätt att tillaga gamla tuppar som är sega.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 tjäder
1 burk champinjoner eller färska motsvarande mängd
1 burk minimajs
2-3 skivade morötter
½ purjolök
1 röd paprika
1 dl syltlök
2-3 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
1 köttbuljongtärning
2 - 3 dl vatten
3 dl grädde

Gör så här

Skär tjädern i grytbitar och bryn dem i smör.
Späd med vatten och buljongtärning eller buljong som man kokat av från skråvet .

Lägg i morötter tills de mjuknat, lägg sedan ner alla grönsaker och grädden.

Red av om man vill ha en lite såsigare konsistens.
Serveras med ris, grönsallad och en god gelé till.

6,5 V V Points/portion
Visningar:
7144
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.