Tjälknöl

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg djupfryst älgkött
5 dl vatten
1 dl salt
1 tsk socker
1 krm salpeter
Saltlake
5 dl vatten
1 dl salt
1 tsk socker
1 krm salpeter

Gör så här

Lägg det djupfrysta älgköttet på ugnsgallret och ställ en långpanna under. Låt stå i 75-100 graders värme i tolv timmar. Köttet ska vara djupfryst när det ställs in i ugnen. Ta ut köttbiten, lägg den i en plastpåse med saltlake, låt ligga i fem timmar och vänd då och då. Servera med potatis eller potatisgratäng. Tjälknölen kan med fördel tillredas ett dygn i förväg.
Visningar:
7969
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Tjälknöl recept
Tjälknöl på fär..
av lennali
över 2 månader
Tjälknöl..
av tina62
över 2 månader
Marinerad rostb
av lennali
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Variabel tjälkn..
över 2 månader
Tjälknöl på Råd
över 2 månader