Tjälknöl

Tar lite tid men den "sköter sig själv", värt besväret!

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Ca 1 kg benfri fryst stek (gärna älgstek)
Saltlag:
Ca 1 l vatten
1 1/4 dl salt
Ca 10 krossade enbär
1 tsk socker
1 tsk svartpeppar

Gör så här

Sätt in den frysta steken på ungsgaller med på en långpanna och låt stå i ugnen i ca 12 timmar på 75 grader. Koka upp och låt svalna. Ta ut steken, lägg den i saltlagen och låt den ligga i ca 5 timmar (inte längre). Lägg steken kallt i plastpåsen några timmar. Skär tunna skivor. Gott till potatisgratäng , pressad potatis, sallad eller som pålägg.
Visningar:
5201
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Tjälknöl recept
Tjälknöl på fär..
av lennali
över 2 månader
Tjälknöl..
av tina62
över 2 månader
Marinerad rostb
av lennali
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Variabel tjälkn..
över 2 månader
Tjälknöl på Råd
över 2 månader