Tjälknöl på färsk skinka

Jag tycker att "knölen" blir godare på färsk skinka, jag serverar med en vitlöksdoftande potatisgratäng och bearnaisesås.

Betyg (4 röster)
Antal personer
8-10
Tjälknöl på färsk skinka

Ingredienser

1-1½ kg djupfryst skinkstek

Lagen:
1 liter vatten
3/4 dl salt
1 tsk socker
½ tsk krossad svartpeppar
1-2 tsk timjan
Ett smulat lagerblad

Gör så här

Lägg det djupfrysta köttet i en ugnssäker form, sätt formen på galler i nedre delen av ugnen. Låt köttet stå i 10 - 12 timmar i 75-100 grader.

Koka lagen i 3-4 minuter, låt svalna lite. Lägg det varma köttet i en bunke eller en rymlig fryspåse, häll över lagen. Lagen ska täcka köttet. Låt det svalna lite, ställ sedan i kylskåpet i cirka 5 timmar.
Visningar:
20054
Sparat:
312

LIKNANDE RECEPT

Tjälknöl..
av tina62
över 2 månader
Marinerad rostb
av lennali
över 2 månader
Rotfruktsgratän
över 2 månader
Variabel tjälkn..
över 2 månader
Tjälknöl på Råd
över 2 månader
Tranbärssås
av MrsC
över 2 månader