Toast med Gubbröra

En mycket god gubbröra som innehåller matjessill istället för ansjovis.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 st vita brödskivor, stekta
4 st matjessillfileer
1 hackad lök
1 dm strimlad purjolök
1 msk pressad citron
1 msk hackad dill
2 dl gräddfil
4 tärnade kokta potatisar
1 äpple, skalat och tärnat
3 msk majonäs
några jättefina salladsblad

Garnering:
1 hårdkokt ägg
Tomat
Lime
Dillvippa

Gör så här

Börja med att skära sillen i fina tärningar. Blanda i en lämplig skål sillen. äpple, purjo, lök och den tärnade potatisen. Rör ned gräddfil samt majonäs och den hackade dillen. Detta rörs om ordentligt. Krydda på med salt och peppar om det behövs.
Sedan är det dags att steka brödskivorna gyllenbruna i smör. Lägg brödskivorna på var sin tallrik och täck med ett fint salladsblad. På salladsbladen fördelas gubbröran ut. Garnera med limeklyfta, tomat, skivat kokt ägg och dillvippa.
Visningar:
12716
Sparat:
188

LIKNANDE RECEPT

Toast recept
Toast skagen ex..
över 2 månader
Tunnbrödsrulle ..
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Skagentårta
av Amika
över 2 månader
Chevretoast
av lennali
över 2 månader
Räkcocktail med
av ros
över 2 månader