Toast Skagen

En klassisk förrätt som fått många efterföljare.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Toast Skagen

Ingredienser

500 g räkor med skal
0,5 dl finklippt dill
1 krm vitpeppar
1-2 tsk pressad citron
4 formbrödsskivor
2 msk smör eller margarin

Majonnäs:
1 äggula
1 msk senap
0,5 msk vinäger
0,5 tsk salt
2,5 dl olja

Garnering:
50 g löjrm
dillvippor

Gör så här

Börja med majonnäsen. Blanda äggula, senap, vinäger och salt i en matberedare eller skål.

Häll oljan försiktigt i en smal stråle medan maskinen är igång. Eller vispa kraftigt ner oljan i skålen, helst med elvisp. Ställ den kallt.

Skala räkorna. Hacka dem grovt.

Blanda räkor och dill samt tillsätt 1 dl av majonnäsen. Smaka av med vitpeppar och citronsaft.

Ta ut 4 rundlar ur brödskivorna med mått eller ett glas.

Stek rödrundlarna frasiga i matfett

Lägg brödrundlarna på assietter. Fördela med en löjromsklick och en dillvippa.

Servera genast.
Visningar:
12506
Sparat:
241

LIKNANDE RECEPT

Toast recept
Toast skagen ex..
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Skagentårta
av Amika
över 2 månader
Chevretoast
av lennali
över 2 månader
Räkcocktail med
av ros
över 2 månader
Meckis chèvreto
över 2 månader