Tobbes Falu-sallad

En annorlunda sallad med en av de svenskaste ingredienserna man kan hitta, Falukorv. Sallad/pytt med falukorv, potatis, bacon och grönsaker som paprika, gurka, lök, kinakål och perslilja.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

600 g kokt kall potatis
800 g Falukorv
1 pkt bacon, 140 g
1 röd paprika
3 - 4 fasta tomater
1/2 gurka
1 - 2 gula lökar
1/2 huvud kinakål
1/2 kruka färsk persilja

Gör så här

Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.

Skär Falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen. Försök att undvika att få med alltför mycket av fettet från stekningen.

Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar. Finhacka löken och persiljan. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.

Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.
Visningar:
529
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Tobbes köttfärs
över 2 månader
Tobbes Coastal
över 2 månader
Grillad skinksc
över 2 månader
Falu- och päron
av Fin
över 2 månader