Tobbes tunna skivor

Gör din egen gyros, mycket godare än den färdigköpta. Hemgjort kebabkött till gyros och pitabröd.
Köttfärs smaksatt med goda gyroskryddor som sambal, spiskummin och vitlök sätter med bacon smak på köttet du fyller i pitabröd till gyros.

Betyg (3 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

1 pkt bacon, 140g
500 - 600 g nöt-, fläsk- eller blandfärs
2 tsk Sambal oelek
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk ingefära
1 1/2 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 ägg

Tillbehör:
8 - 10 pitabröd
1 gul lök
1 - 2 tomater
1/2 gurka
kinakål
vitlöksdressing

Gör så här

Häll alla ingredienser utom färsen i en mixer och kör tills baconen finfördelats med resten. Blanda färsen med resten i en bunke. Se till att allt är väl blandat.

Forma smeten till en avlång rulle på folie och svep folien runt. Lägg i frysen över natten så smeten är genomfrusen.

Låt foliepaketet ligga i rumstemperatur 20 minuter innan fortsatt tillagning. Skär tunna skivor, så många som ryms i din stekpanna åt gången, och stek i olivolja på medelhög till hög värme. Se till att skivorna är stekta på båda sidor. Fortsätt så tills hela rullen är skivad och stekt.

Strimla kinakål och lök, skär gurka och tomat i tunna skivor.

Servera allt upplagt var för sig och låt alla bygga sin egen "gyros pita".

Tips! Bäst att skära den frysta rullen med är en fintandad "djupfrystkniv".
Visningar:
2933
Sparat:
122

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader