Tomat- och löksoppa

En varm och god soppa som reds med potatis.

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 st
Tomat- och löksoppa

Ingredienser

2 potatisar (ca 150 g)
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 1/2 msk konc kalvfond
6 dl vatten
3/4 dl tomatpuré
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping:
Färsk örtkrydda
2 msk mini fraiche (5 %)

Gör så här

Skala potatisen och skär den i småbitar. Fräs potatis med löken i olja i en kastrull.

Tillsätt fond, vatten och tomatpuré och låt soppan sjuda
10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan med en
stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Servera med creme fraiche.

Ca 435 kcal per person
för soppa och bröd,
varav 11 g fett.
Visningar:
2262
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Löksoppa recept
Potatis och pur..
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Snabba köttfärs
av MrsC
över 2 månader
Fransk löksoppa
över 2 månader
Löksoppa
av Ulrica
över 2 månader
Lättlagad köttf
över 2 månader