Tomat- och potatisfocaccia

Det här underbara brödet kan ätas som en vegetarisk rätt tillsammans med en krispig grönsallad eller som ett matigt bröd till en rykande het soppa.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk flingsalt
2 dl olivolja
14 dl vetemjöl special

Fyllning:
½ kg kokta, mjöliga potatisar
5 dl riven cheddar,- västerbotten- eller gratängost
1½ dl riven parmesanost
2 dl avrunna, grovt hackade soltorkade tomater i olja
2 tsk torkad rosmarin
Salt
Peppar

Garnering:
Flingsalt
Rosmarin

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt flingsalt och 1 dl olivolja. Arbeta in mjölet, spara lite till utbakningen, degen ska vara lös.

Jäs under bakduk ca en timma. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm, med 3 msk olivolja.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i två delar och platta ut den ena delen i långpannan.

Pressa de genomkokta potatisarna och blanda med ost, tomater och kryddor.

Fördela potatisfyllningen jämnt över degen. Kavla ut den andra degbiten och lägg den över fyllningen.

Knip till vid sidorna så att degen blir tät. Gör små lufthål på ovansidan av degen. Droppa resten av oljan över brödet. Strö över flingsalt och eventuellt lite rosmarin. Grädda focaccian i nedre delen av ugnen, ca 45-60 minuter, tills brödet blivit gyllene och släpper formens kant.
Visningar:
621
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Potatisfocaccia recept
Potatisfocaccia..
över 2 månader
Potatisfocaccia
över 2 månader