Tomat- och whiskymarinerade fläskfiléspett

Läkert grillspett att imponera med på grillfesten.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ingredienser:
600 g fläskfilé , putsad
8 grillspett


Marinad:
2 msk olivolja
2 msk chilisås
1/2 dl tomatpuré
1 msk senap
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
2 msk whisky , helst rökig
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Tomataioli:
1 ägg
2 tsk pressad citron eller vinäger
1 tsk senap , gärna fransk
1 krm salt
1 1/2 dl olja
1 pressad vitlöksklyfta
2 - 3 msk stark tomatsås t ex salsa eller chilisås

Gör så här

Tillagning
Skär köttet i bitar och trä upp på spetten. Blanda alla ingrediensertill marinaden. Häll över spetten och marinera ca 5 timmar, gärna längre.

Aioli
Blanda äggula, citron eller vinäger, senap och salt. Vispa i olja droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och tomatsås.

Grilla spetten 3-4 minuter/sida. Servera fläskfiléspetten med tomataiolin och kokt färskpotatis.
Visningar:
1382
Sparat:
21
Fläskfiléspett ..
över 2 månader
Tomat- och whis
av jas65
över 2 månader
Fläskfiléspett
av tina62
över 2 månader
Fläskfiléspett
av ros
över 2 månader
Marinerade fläs
av zonale
över 2 månader
Fläskfiléspett
av Fin
över 2 månader