Tomatdoftande pastasås med kyckling

Pasta, det moderna svenska kökets nya husmanskost. Servera pastasåsen med kyckling till pasta som spagetti eller penne.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Kyckling:
1 kg kycklinglår
salt
malen ingefära

Sås:
2 msk olivolja
1 liten purjolök
1 gul lök
3 brk hela tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk kumminfrön
2 tsk basilika eller oregano
2 tsk Sambal Oelek
2 tsk strösocker
1 tärning köttbuljong
salt
vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en form med galler. Strö salt och malen ingefära över. Grilla i ugnen tills kycklingen är genomlagad och köttet lossnar från benen. Ta ut och låt svalna.

Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.

Skala och hacka löken fint. Ansa och skölj purjolöken ordentligt så eventuella jordrester är borta. Skär den i halvcentimetertjocka skivor.

Fräs lök och purjo i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.

Tillsätt tomaterna med spadet och tomatpuré. Låt sjuda i 10 minuter.

Tillsätt kyckling, fänkålsfrön, kumminfrön, basilika/oregano, strösocker, Sambal Oelek och buljongtärning.

Låt sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med spagetti och riven parmesan, gärna också ett gott fullkornsbröd.
Visningar:
3431
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Pastasås recept
Pastasås med la..
över 2 månader
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Krämig pastasås
av popik
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader
Baconröra till ..
över 2 månader
Pastasås med ka
av lennali
över 2 månader