Tomatpaj

Tagit från mamma

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Tomatpaj

Ingredienser

Pajdeg:
75 g smör
2 ½ dl vetemjöl
¼ dl kesella

Fyllning:
3 medelstora gula lökar, ca 300 g
Smör
1 burk krossade tomater,400 g
2 msk tomatpuré
2 tsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
½ -1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl riven ost,lagrad
½ dl finhackad persilja
1 1/2 d kesella
1 ½ dl mjölk
2 ägg

Gör så här

Hacka smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Låt jäsa 30 min i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut degen i pajform ca 24 cm diameter.
Nagga med gaffel. Förgrädda pajskalet 10-15 min . gör under tiden fyllningen.
Skär löken i tunna skivor och fräs den i lite smör i en stekpanna eller vid kastrull.
Tillsätt tomater,tomatpuré och basilika. Låt puttra utan lock tills nästan all vätska kokat bort.
Tillsätt vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut tomatröran i pajskalet. Strö över ost och persilja.
Vispa samman kesella,mjölk, ägg och häll det över.
Grädda pajen i 30-40 min.
Visningar:
3771
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Tomatpaj recept
Tomatpaj, den b..
av Aems
över 2 månader
Broccoli - feta
av MrsC
över 2 månader
Purjolök- och t
av grill
över 2 månader
Bacon- och toma
över 2 månader
Amerikansk toma
av UllaC
över 2 månader
Små italienska
av MrsC
över 2 månader