Tomatsås i tiden

Fixa det när tomaterna är billiga, du har tid över och slippa "köpa" (eget smakar ändå bäst, det går att frysa in och ta fram vid lämpligt tillfälle).

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,5-2 kg tomater, röda och mogna
2 gula lökar
3-6 vitlöksklyftor
passerade tomater (krossade tomater) 400g
3-4 msk citronpeppar
basilika
oregano

Gör så här

Skala tomaterna (gör ett korssnitt i toppen), doppa dem i kokande vatten ca. 2 min. Lägg dem sedan i iskallt vatten, dra av skalen och skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en gryta och tillsätt citronpepparn. Skala och hacka lök och vitlök fint. Låt tomaterna koka sakta i gryta med lock i ca. 40 min, tillsätt sedan färsk hackad basilika & oregano, lök och passerade tomater. Låt alltsammans koka ihop under ca 32 min, provsmaka och ifall något saknas så tillsätt det som saknas.
Visningar:
1663
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Tomatsås recept
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Tinas bästa köt..
av Tiol
över 2 månader
Enkel Minestron
av Caddiie
över 2 månader
Vegetarisk lasa
över 2 månader
Kebab pizzabull
av LaJefa
över 2 månader