Tonfisk i tomat

En läcker liten förrätt som också kan serveras på ett större smörgåsbord. Stora tomater väljer man till förrätten, små till smörgåsbordet. Oljan, från burkan, tar man med eller avstår ifrån alltefter smak och väljer också majonnäs med fler eller färre kalorier.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 ägg
4 stora tomater
Salt
peppar
1 burk tonfisk
1 tsk råriven gul lök eller 1 krossad vitlöksklyfta
1 msk riven pepparrot
8 pimientofyllda oliver
1 msk finklippt dill
3 msk majonnäs
3 msk gräddfil

Garnering:
Citron
Dill

Gör så här

Hårdkoka äggen, 8-10 minuter, och spola dem kalla.

Skär ett lock av tomaterna, gröp ur dem och salta och peppra inuti.

Mosa tonfisken och äggen fint med en gaffel och blanda den med tomatkräm, lök, pepparrot, skivade oliver, dill, majonnäs och gräddfil.

Smaka av med salt och peppar och fyll blandningen i tomaterna.

Lägg locket lite på sned över fyllningen och garnera med citron och dill.

Ställ tomaterna kallt ungefär en halvtimme före serveringen.
Visningar:
651
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Tonfisk recept
Tonfiskgratäng ..
av ca70
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Ny smörgåstårta
av lena4
över 2 månader
Tinas smörgåstå
av tina62
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader