Tonfisk med Auberginemousse

Kanongod tonfisk med spännande auberginemouse och sötpotatis i stavar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 Stor Aubergine
3-4 Sörpotatisar beroende på storlek
1 tsk ca olivolja
Salt
Peppar efter smak
1 Lime
1-2 klyftor Vitlök(riven)
1/2 knippa Thai basilika efter smak lagom med caa 6oo-800 gram Tonfisk i bit
2 msk Dijonsenap
1 msk Sesamfrö
1 tsk jordnötsolja

Gör så här

Dela Auberginen i två delar, skala potatisen och skär dem i stavar. Gnid in potatis stavarna med olivolja, salt och peppar. Baka Potatis och Aubergine i ugnen på ca 180 grader i 45 minuter eller tills Auberginen är helt mjuk. Ta då ut Auberginen och höj värmen till 250 grader och låt potatisen stå tills den fått färg. Skrapa ut innanmätet på Auberginen och läg det i mixern tillsammans med limesaft, salt, vitlök och olijvolja. Mixa samman allt och smaka av med salt och peppar och thai basilika. Pensla sedan tonfisken med senap, salt och peppar och vänd den sedan i sesamfrö. Värm jordnötsoljan i en stekpanna och stek tonfisken runt om OBS stek inte för länge då förstörs fisken. När fisken är klar skär den i 2-3 cm tjocka skivor och servera tillsammans med lite mousse och sötpotatis. Mums :)
Visningar:
1276
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Tonfisk recept
Tonfiskgratäng ..
av ca70
över 2 månader
Smörgåstårta me
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Ny smörgåstårta
av lena4
över 2 månader
Tinas smörgåstå
av tina62
över 2 månader
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader