TONFISKFYLLD PAPRIKA

Gott som vickning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 röda paprikor
½ dagsgammalt vitt bröd
2 burkar tonfisk i vatten à 195 g
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 knippa persilja
1 ägg
salt
peppar
1 krm kajennpeppar
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
1 msk smör eller margarin + matfett till formen
4 msk buljong
1 msk tomatpuré

Gör så här

1. Halvera paprikorna på längden. Låt stjälken vara kvar. Ta bort kärnorna. Mjuka upp brödet i ljummet vatten. Låt tonfisken rinna av.
2. Krama vattnet ut brödet och blanda med tonfisken. Skala och hacka vitlök och lök fint. Hacka persiljan fint och blanda hälften av persiljan med lök, vitlök, ägg, salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Blanda smeten med tonfisk och bröd. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Salta och peppra paprikorna inuti. Fyll dem med tonfiskfyllningen. Blanda resten av persiljan med ströbröd, olja och matfett. Fördela blandningen på paprikorna.
4. Smörj en ugnsfast form med matfett och lägg ner paprikorna. Blanda buljong med tomatpuré och droppa över paprikorna. Täck över med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 30 min. Ta bort aluminiumfoliet och sätt upp värmen till 250 grader. Baka paprikorna ytterligare 10-15 min.
Visningar:
550
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader