Tonfiskkotletter

Dessa saftiga fiskkotletter kommer att bli en ny vinnare i ditt kök! Tillaga dem helst med pinfärska råvaror

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 tonfiskkotletter à ca 150-200 g
4 tomater
½ dl hackad, färsk basilika eller 1 msk torkad
2 msk balsamicovinäger eller vanlig rödvinsvinäger
½ tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
8 svarta oliver

Gör så här

Kärna ur tomaterna och hacka dem fint. Blanda tomater, basilika, vinäger, salt och peppar i en skål. Blanda väl och ställ åt sidan.

Värm upp en kolgrill eller ugnens grill till medelvärme. Salta och peppra tonfiskkotletterna och grilla dem 10 cm från värmen tills fisken är färdig och delar sig i skivor. Det tar 8-10 minuter. Vänd kotletterna en gång. Tonfisken är perfekt tillagad då köttet blivit fast och fått en jämn rosa färg. Kotletten bör dock vara lite ljusröd i mitten.

Lägg upp tonfisken på tallrikar och lägg tomatröran ovanpå. Garnera med oliver och servera genast.
Visningar:
6819
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Asiatisk tonfis..
över 2 månader
Lyxig tonfiskko
av Queenie
över 2 månader
Sallad med gril
av Queenie
över 2 månader
Grillad tonfisk
över 2 månader