Tonfisklåda

Denna löjligt enkla rätt passar som vickningsrätt,på buffébordet, på Påskbordet, på fredag/lördag kväll,som lunch m.m.Och god är den också. Om man ska ha den som ensamrätt så öka receptet något och servera med ett gott bröd till.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 burk tonfisk i olja
4 ägg
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl kall mjölk
Aromat
dill
vitt bröd typ Barkis

Gör så här

Hårdkoka äggen och låt dom kallna. Gör under tiden en Béchamelsås: Smält smöret/margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet noga och tillsätt mjölken. Vispa såsen slät och låt den koka sakta i 3-4 minuter på låg värme. Tillsätt aromat efter smak och finhackad dill. Skala och skiva äggen. Ta den avrunna (det gör inget om det finns olja kvar, det blir bara godare)tonfisken och smula i botten på en ugnssäker form. Lägg äggen uppe på tonfisken. Häll på såsen och strö små nypor med vitt bröd över. Sätt in den 225 gradervarm ugn i ca 20 minuter eller tills brödet har fått fin färg.
Visningar:
3327
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Tonfisklåda recept
Ägg- o tonfiskl..
över 2 månader
Tonfisklåda
av Allimac
över 2 månader
Tonfisklåda
av githg
över 2 månader
Behändiga lådan
av monel
över 2 månader
Svärmor Gittans
av heli14
över 2 månader
tonfisklåda
av flabban
över 2 månader