Tonfisklasagne

Fått recept av min kompis Barbro (idag), hon intygar att det är jättegott och jag tror henne. I stället för ostsås kan man göra en vanlig vit sås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Tonfisklasagne

Ingredienser

Lasagneplattor
½ zuccini, små fina kuber
2 rivna morötter
1 liten gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackad
1 burk krossade tomater
2 burkar tonfisk i vatten
ev lite vatten

Ostsås:
4 msk mjöl
7 dl mjölk
2 msk margarin
3 dl riven lagrad ost, spara 1 dl till gratineringen
Salt
Peppar

Gör så här

Tonfisksåsen; bryn zuccini, gul lök, vitlök och morötter, tillsätt krossade tomater och låt småputtra 10-15 minuter, tillsätt tonfisken, späd med vatten om det verkar för tjockt. Smaka av med salt och peppar.

Ostsåsen; vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt.

Bred ut lite av ostsåsen på botten av en ugnssäker form, lägg på lasagneplattorna, sedan tonfisksåsen. Fortsätt ytterligare med ett lager ostsås, plattor och tonfisksås, avsluta med ostsås, plattor och ostsås. Strö över den sparade rivna osten, gratinera i 200-225 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Visningar:
5750
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Tonfisklasagne recept
Annikas tonfisk..
av Annafbg
över 2 månader
Ljuvlig tonfisk
över 2 månader
Krämig tonfiskl
av linnean
över 2 månader
LCHF Tonfisklas
av Mija74
över 2 månader